שמלות כלה – להשכיר או לקנות?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שמלת כלה הינה הדבר החשוב ביותר לכלה ביום חתונתה (אולי חוץ מהחתן). שמלת הכלה הנה גם ההוצאה הגבוהה ביותר בחתונה, פרט לאולם. ובכל זאת, כל הבחירות הנעשות עבור שמלות כלה הן רגשיות, אינן מתחשבות במחיר ולמעשה מבטאות את שאיפתן של כל הכלות להפוך לנסיכות ליום אחד – לצעוד בבגד המפואר, היקר והמיוחד ביותר בחייהן.

איך בוחרים שמלת כלה? מהו טווח המחירים? איזו מעצבת לבחור? ואולי בכלל להשכיר שמלה? כל אלו שאלות מכריעות בחייה של כלה ממוצעת. רובן עושות שיקול אחד ויחיד: יעלה כמה שיעלה, אני רוצה להיות נסיכה.

שמלות כלה – להשכיר שמלה או לקנות?

השכרת שמלה: הבחירה באופציה זו אינה בהכרח הזולה ביותר ומביאה עמה חסרונות נוספים: לא תמיד זו שמלה "יד ראשונה", לרוב היא אינה מתאימה במאת האחוזים לממדי גופה של הכלה, ודרושות התאמות רבות בטרם תתאים לגופה. כלות אשר משכירות שמלה צריכות להתפשר על מגוון דגמים מסוים שגם אם הוא רב, הוא עדיין מוגבל.

היתרונות הם לעיתים במחיר ההשכרה הנמוך מקנייה או עיצוב קאסטום, וכן בעובדה שלא צריך לכבסה אחרי האירוע ואין טעם להשאירה בארון, כי אנחנו לא נעשה אתה שום דבר אחר כך. טווח מחירי השכרת שמלות הנו גבוה למדי ונע בין 2,000 שקלים לשמלה ועד 10,000 שקלים לשמלה מושכרת אצל מעצבת מוכרת.

קניית שמלה: אופציה הצופנת בחובה הפתעות במחיר, מקוריות, ועוד. קנייה של שמלה מעוצבת אצל מעצב מוכר מבטיחה מקוריות עיצובית, ראשוניות של שימוש בשמלה, התאמה מושלמת לגופה של הכלה לאורך כל הדרך (כלות רבות מאבדות משקל רב בחודש האחרון שלפני החתונה, אם בשל דיאטה ואם בשל המתח הגורם להן להפסיק לאכול) עד לחופה, וכן שימוש באביזרים ייחודיים שלא תמיד ניתן להשיג בשמלות מוכנות להשכרה.

יחד עם זאת, עלולים מחירי שמלה קנויה להאמיר ולהגיע לעיתים גם ל- 20 אלף שקל לשמלה ולמעשה, השמים הם הגבול בקניית שמלה אצל מעצבי על.

עיצוב ייחודי: לעיתים, חולמות כלות רבות על עיצובים מקוריים בהשראת סרטים או הצגות, או שמלות שראו אצל כלות מפורסמות – שמלות אשר מביאות את הכלות לרצות להגיע אל השלמות שראו בשמלותיהן של הסלבס.

בחירת אופציית העיצוב המקורי הינה אופציה מעניינת, שכן היא יכולה להיעשות אצל תופרת אישית שמחירי השמלה אצלה יהיו זולים בהרבה מאשר אצל מעצב.הדבר תלוי ראשית בבדים. בדי גפיור ותחרה רבים, כמו גם בדי משי, נמכרים במאות שקלים למטר, לעיתים אפילו באלף שקלים למטר בד, ולכן האופציה הזו היא בעלת משתני המחיר הגבוהים ביותר.

לאחר בחירת הבדים נעשית בחירת התופר, כאשר ההבדלים בין תופרת למעצב הם כשל שמים וארץ והטווח יכול לנוע מ-2,000 שקלים לתפירה ללא בד ועד 40,000 שקלים לשמלה כולל בד, אצל מעצב על.

שמלות כלה זולות

ובכן, שמלת כלה יוקרתית נקנית לרוב בחתונות גדולות ומרהיבות, עם אורחים ומשתתפים רבים. במקרים בהם השמלה מושכרת לצורך חתונה אזרחית בחו"ל (טקס קצר של 15 דקות), לצורך אירועים קטנים יותר או במצבים בהם בני הזוג אינם יכולים לאפשר לעצמם הוצאה כספית כה גדולה, ניתן ואף מומלץ לבחור באופציות הזולות יותר.

הכלה המיועדת יכולה לבחור שמלה של מעצב על מתוך קטלוג ולבקש ממקום אחר שיעשה לה "מוק אפ" – חיקוי של שמלת המעצב. התוצאה יכולה להיות טובה לא פחות ועלותה לעיתים תגיע לשליש המחיר מאשר אצל המעצב. גם מיקום הקנייה משנה הרבה מאד ממחיר השמלה.

לא חייבים ללכת לקנות ברחוב דיזינגוף, מעוזם ומבצרם של בתי המעצבים הגדולים לשמלות כלה, אלא אפשר בהחלט לבקר אצל מעצבים נהדרים בפריפריות, אשר משלמים שכירות נמוכה יותר על חנויותיהן, ולכן גם הכלה משלמת על שמלה טובה לא פחות במחירים הנמוכים ב20% – 30% ממחיר השמלה שתרכוש במרכז תל אביב.

סוגי שמלות הכלה

סוגי שמלות הכלה משתנות מדי שנה בהתאם לאופנה האחרונה של אותה השנה. לעיתים, האופנה מכתיבה שמלות נפוחות בגזרת עוגות קצפת ומרנג, ולעיתים הן קטנות, מינימליסטיות ומעוטות בד ואלמנטים עיצוביים. שמלות רבות הינן בהשראות של תקופות רומנטיות כמו המאות ה-18 וה-19 הויקטוריאניות בבריטניה, וחלקן בהשראת אזורים גאוגרפיים כמו שמלות קימונו יפניות.

החשוב ביותר שעלייך לזכור בבחירת הכלה הוא לאו דווקא האופנה האחרונה בעיצוב שמלות הכלה בעולם. חשוב להתאימה למבנה הגוף, לדאוג שלא תהיה מגוחכת ובעיקר לזכור שעליה להיות נוחה עד מידת האפשר, לרקוד, לשבת, להיכנס למכונית ובעיקר, גם ללכת לשירותים בנוחות. אין להקל בכך ראש וכלות רבות אינן מניחות על כך את הדעת. רצוי שתהיי מודעת לכל הבחירות שלך בבואך לבחור שמלת כלה ליום החשוב בחייך.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן