חתונה אזרחית בקנדה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גם לאחר ששנת אלפיים כבר נמצאת הרבה מאחורינו, גם אחרי שעידן הטלפונים החכמים כבר כאן מזמן וניווט לוויינים הוא פעולה רגילה, עדיין לא קיים המושג "חתונה אזרחית" בישראל.

אצלנו, ניתן עדיין להתחתן אך ורק בחתונה דתית אבל בחו"ל – המצב שונה מיסודו. בכל מדינה מתוקנת, בוודאי במדינות מערביות מתקדמות, חתונה אזרחית היא דבר שבשגרה. גם בקנדה מתחתנים מקומיים רבים וכן גם זרים המגיעים מחוץ לקנדה בחתונה אזרחית.

נישואין במדינה מרובת מחוזות

באופן מקובל, יש צורך להתחיל את תהליך החתונה האזרחית באמצעות הרשמה לנישואין. קנדה, השכנה הצפונית של ארצות הברית, היא מדינה גדולה, גדולה מאוד. מכיוון שכך, היא מחולקת למחוזות שבחלקם מקובלת יותר השפה האנגלית ובחלקם – השפה הצרפתית. כאשר נרשמים לנישואין במחוז מסוים (עבור מקומיים זה יהיה בדרך כלל המחוז שבו הם מתגוררים) חייבים להשלים את התהליך הזה אך ורק באותו המחוז. איפה נהוג להירשם לנישואין? ברשויות המקומיות המטפלות בכך.

כדאי לשים לב שהמחוזות הקנדיים השונים הם בעלי אוטונומיה די נרחבת. כך, גם אם החוק הקנדי תקף בכולם, הרי שבעניינים שונים עשויים להיות הבדלים. איך זה מתקשר לעניין הנישואין האזרחיים במדינה? למשל, גיל הנישואין. לא יודעים האם להתחתן בקוויבק או באלברטה? מוצא חן בעינכם דווקא מחוז אחר? אם עברתם מזמן את גיל עשרים, יתכן שזה לא ממש משנה.

אבל לצעירים, זה עשוי בהחלט להיות חשוב. הידעתם כי יש מחוזות שבהם גם בני שש עשרה יוכלו להירשם לנישואין? אז זה נכון, במידה וזה תוצאה של רצון חופשי ובאישור ההורים או האפוטרופסים. מאידך, ישנם מחוזות שבהם לא יחתנו בני זוג שגילם נמוך משמונה עשרה שנים.

כשרות משפטית להינשא

כדי להתחיל את הצעד הראשון בדרך לחתונה אזרחית בקנדה, יש צורך למלא אחת תנאים כמו הרשמה לנישואין. כדי לקבל את הטפסים שנועדו לכך יש לגשת לרשות מקומית גדולה במחוז שבו רוצים להתחתן. חשוב ששני בני הזוג יגיעו ויש גם לשלם את אגרת הרישום המקובלת. עבור אזרחים זרים, עשוי פקיד הרישום לבקש אישורים מהשגרירות או הקונסוליה על כך שלמדינת המוצא איך טענות בדבר מניעה לנישואיו של אותו האזרח.

כדאי לדעת שלאחר ההרשמה לנישואין, במידה והללו לא מתקיימים בסופו של דבר וחלפו מספר חודשים, הרישום בטל ומבוטל. מבחינת כשירות לנישואין, חשוב לדעת כי השגרירויות הישראליות ברחבי העולם בדרך כלל לא נוטות להעניק אישור על כשרות משפטית להינשא. זו הנחיה של משרד הפנים. אפשרות מקובלת להתגבר על כך היא להוציא תדפיס רישום מצב משפטי מלשכת האוכלוסין. כמובן שיש צורך לתרגם מסמך זה בתרגום נוטריוני.

חתונה בקדה עם הכרה ישראלית

מלבד אישור שמעיד על המצב המשפחתי, עשויה להימצא דרישה להציג מסמך רלוונטי כגון תעודת גירושין או תעודת פטירה של בן או בת הזוג (לאלמנים). כמובן, יש להציג מסמך מזהה שיכול להיות תעודת לידה ועבור זרים מדובר בדרכון. כדאי לציין שבשנים האחרונות הקשיחו השלטונות הקנדיים את מדיניות ההגירה שלהם, כך שאם אחד מבני הזוג אינו אזרח קנדי יש לצפות לבדיקה מדוקדקת שאין מדובר בנישואין בלתי כשרים.

עוד דבר שחשוב לומר, זה שגם מי שקיבל תעודה המעידה על נישואין אזרחיים בקנדה לא יוכל עדיין לראות בכך מסמך תקף בינלאומי. למשל, אם רוצים שתהיה הכרה גם בישראל ורוצים שיהיה רישום במשרד הפנים תחת סטטוס "נשואים" נדרשת חתימת אפוסטיל. זו חותמת משפטית שצריכים להחתים השלטונות הקנדיים, מה שהופך את המסמך למוכר ומקובל גם מחוץ למדינה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן