חתונה אזרחית ביוון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

יוון היא אחת הנקודות החמות ביותר על מפת התיירות והנופש של הישראלים, עקב סיבות מגוונות: טיסה קצרה, מחירים נוחים, מזג אוויר מצוין ושלל מקומות בהם ניתן לבקר או לנפוש. גם עבור קבוצה הולכת וגוברת של ישראלים יוון היא יעד פופולארי, אם כי התכלית העיקרית של הטיסה שלהם למדינה היא שונה: להתחתן בחתונה אזרחית, פעמים רבות בשילוב עם נופש במדינה לפני או אחרי (ירח הדבש, כמובן).

כל הסיבות לבחור ביוון

על חלק מהסיבות שמביאות ישראלים לבחור ביוון בתור מקום החתונה האזרחית שלהם רמזנו מעלה. העובדה שטיסה ליוון ושהות בה הם זולים מאפשרת להוזיל בצורה ניכרת את החתונה עצמה, על כל ההוצאות הכרוכות בכך. אפשרות השילוב של טיול במדינה או אפילו נופש מפנק, הפעם בתור זוג נשוי במלוא מובן המילה, קיימת גם קיימת.

מעלה חשובה אחרת של חתונה אזרחית ביוון היא שההליך הנדרש מהם לבצע הוא בהחלט סטנדרטי, במונחים של חתונה אזרחית. אם מוסיפים לכך את העובדה שגם העלויות שלו סבירות במלוא מובן המילה, מבינים מדוע סביר להניח שיוון תמשיך להיות יעד מבוקש בשנים הקרובות בקרב ישראלים – לא רק לטיול אלא גם למטרות חתונה.

השלבים בדרך לחתונה היוונית שלכם

באופן לא מפתיע, את הליך החתונה האזרחית ביוון נדרש להתחיל עוד בארץ, לפחות מספר שבועות לפני התאריך המיועד לטיסה. המקום הראשון בו יש לבקר הוא משרד הפנים, כשהמטרה היא להוציא את תמצית הרישום הנחשקת. תמצית זו מכילה את תעודת הלידה של המבקש ואת תעודת הרווקות שלו, ומכאן ברור מדוע כל אחד מבני הזוג נדרש לכך.

השלב הבא, הנעשה אף הוא בישראל, הוא חתימה על המסמכים במשרד החוץ, כלומר, חותמת שתהפוך אותם לקבילים גם מעבר לים (שירות זה ניתן ללא תשלום). לאחר מכן, שמים פעמים לעבר שגרירות יוון בישראל, שם המסמכים מתורגמים תמורת סכום של 220 ש'ח למסמך (נכון לעכשיו).

הלאה, ליוון עצמה. חשוב לתאם עם העירייה במקום בו עתידים להתחתן ביוון מבעוד מועד, מספר שבועות לפני הטקס, מה שיבטיח שאנשיה יוכלו לקבל אתכם ולערוך עבורכם את הטקס. באופן לא מפתיע, כדי לבצע את הרישום יש צורך להביא את כל המסמכים שהוצאו קודם לכן, כשעל הרישום עצמו אתם צפויים לשלם סכום של 60 יורו.

במעמד הרישום קובעים תאריך ליום המאושר שלכם, בו עליכם להגיע למקום שנקבע עם שני עדים וכמובן שגם שתי טבעות. לאחר סיום הטקס הקצר (הליך בירוקרטי ולא דתי, כמובן), תקבלו לרוב מתנה צנועה, שצפויה לשפר את ההרגשה האישית שלכם עוד יותר.

ההליך הבירוקרטי מתקרב לסיום, אך עדיין נותרה לכם עבודה לעשות. התחנה הבאה שלכם היא משרד הפנים ביוון, בו תקבלו את אישור הנישואין. את ההחתמה על האישור נדרש לעשות במשרד החוץ היווני, מה שיעניק את התוקף הרשמי, מבחינת הרשויות היווניות, לעצם הנישואין.

את הסידורים האחרונים ניתן כבר לעשות בישראל, בהליך הפוך למעשה למה שנעשה קודם לכן. בשגרירות יוון, יש לתרגם את המסמכים בחזרה לעברית ולהוסיף את אישור האפוסטיל עבורם. לאחר שינוי הפרטים המתבקש במשרד הפנים וההכרזה על כל אחד מהם כנשוי בתעודת הזהות (עם אפשרות לשינוי שם המשפחה), התהליך מסתיים למעשה.

חשוב לשים לב שאם אתם מעוניינים לקבל סיוע או אפילו לקצר תהליכים, תוכלו לפנות לחברות המתמחות בסיוע לישראלים בקיום חתונה אזרחית, כולל ביוון. לא מעט ישראלים בוחרים בכך בהנחה שדרך החברות המקצועיות ניתן להתמודד על חלק מהחסמים הבירוקרטיים, לבצע את השלבים ביתר קלות ואף לחסוך זמן רב.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן