גם לאחר ששנת אלפיים כבר נמצאת הרבה מאחורינו, גם אחרי שעידן הטלפונים החכמים כבר כאן מזמן וניווט לוויינים הוא פעולה רגילה, עדיין לא קיים המושג "חתונה אזרחית" בישראל.
נישואין במדינה מרובת מחוזות
באופן מקובל, יש צורך להתחיל את תהליך החתונה האזרחית באמצעות הרשמה לנישואין. קנדה, השכנה הצפונית של ארצות הברית, היא מדינה גדולה, גדולה מאוד. מכיוון שכך, היא מחולקת למחוזות שבחלקם מקובלת יותר השפה האנגלית ובחלקם – השפה הצרפתית. כאשר נרשמים לנישואין במחוז מסוים (עבור מקומיים זה יהיה בדרך כלל המחוז שבו הם מתגוררים) חייבים להשלים את התהליך הזה אך ורק באותו המחוז. איפה נהוג להירשם לנישואין? ברשויות המקומיות המטפלות בכך.
אבל לצעירים, זה עשוי בהחלט להיות חשוב. הידעתם כי יש מחוזות שבהם גם בני שש עשרה יוכלו להירשם לנישואין? אז זה נכון, במידה וזה תוצאה של רצון חופשי ובאישור ההורים או האפוטרופסים. מאידך, ישנם מחוזות שבהם לא יחתנו בני זוג שגילם נמוך משמונה עשרה שנים.
כשרות משפטית להינשא
כדאי לדעת שלאחר ההרשמה לנישואין, במידה והללו לא מתקיימים בסופו של דבר וחלפו מספר חודשים, הרישום בטל ומבוטל. מבחינת כשירות לנישואין, חשוב לדעת כי השגרירויות הישראליות ברחבי העולם בדרך כלל לא נוטות להעניק אישור על כשרות משפטית להינשא. זו הנחיה של משרד הפנים. אפשרות מקובלת להתגבר על כך היא להוציא תדפיס רישום מצב משפטי מלשכת האוכלוסין. כמובן שיש צורך לתרגם מסמך זה בתרגום נוטריוני.
חתונה בקדה עם הכרה ישראלית
עוד דבר שחשוב לומר, זה שגם מי שקיבל תעודה המעידה על נישואין אזרחיים בקנדה לא יוכל עדיין לראות בכך מסמך תקף בינלאומי. למשל, אם רוצים שתהיה הכרה גם בישראל ורוצים שיהיה רישום במשרד הפנים תחת סטטוס "נשואים" נדרשת חתימת אפוסטיל. זו חותמת משפטית שצריכים להחתים השלטונות הקנדיים, מה שהופך את המסמך למוכר ומקובל גם מחוץ למדינה.