למרות שמרבים לדבר על חתונות אזרחיות במדינות כגון יוון, קפריסין, פראג או ארצות הברית, יש כאלה שמבחינתם העדיפות היא אחרת. על איזו אפשרות נרצה לדבר הפעם? הפעם נדון ברעיון שנקרא חתונה אזרחית בלונדון.
חתונה אזרחית בלונדון – למי זה מתאים
מרבית הישראלים המבקשים להתחתן בחתונה אזרחית בלונדון הינם כאלה שבן או בת הזוג שלהם הינם בעלי אזרחות בריטית ולעיתים – בעלי אזרחות אירופית ממדינה אחרת. אמנם פרישת בריטניה מהאיחוד שינתה כמה כללים, אבל עדיין – לא מעט מאזרחי האיחוד בוחרים להתחתן בממלכה הבריטית ובעיקר – בלונדון. יש לציין שבהחלט מקובל להינשא בחתונה אזרחית בלונדון גם אם לא מעוניינים להישאר להתגורר בעיר או באנגליה בכלל. לצורך כל, יש להירשם מראש לחתונה בתור תיירים.
חתונה מהירה בעירייה
צניעות היא שם המשחק
אחד התנאים החשובים שיש לקחת בחשבון כאשר מתכננים לערוך חתונה אזרחית בלונדון הוא מגבלת הזמן ואופי סולידי. בעירייה מקפידים על כך שהאורך של חתונה אזרחית לא יעלה על עשר עד חמש עשרה דקות. על בני הזוג נאסר לשלב בטקס אלמנטים בידוריים או קישוטיים מיוחדים, מוזיקה וכדומה. מה כן חשוב – יש צורך בשני עדים. עד נחוץ להיות נוכח מטעמו של כל אחד מבני הזוג.
מסמכים ובירוקרטיה לונדונית
אגרות ותשלומים
בשל אופייה של חתונה אזרחית המתקיימת בלונדון, ההוצאות לא צפויות להיות גבוהות כמקובל באירוע רב משתתפים. מלבד הוצאות מקובלות כגון טיסה, חדר במלון, נסיעות, תצטרכו לממן את עלויות תרגום המסמכים לאנגלית והחתמתם כנדרש. אגרה נדרשת לתשלום בשגרירות הבריטית (כמה עשרות פאונד) ויש כמובן גם אגרות לתשלום בעירייה עצמה (כמה מאות שקלים). יש לשלם עבור הטקס עצמו, עלויות עדים וכן כן עלויות של רישום הנישואין. כמו כן, יש לאחר קבלת התעודה לשלם עבור החתמת חותמת אפוסטיל. רק לאחר מכן יהיה מדובר במסמך בר תוקף גם בישראל.