חתונה אזרחית בשוויץ יכולה להפוך בקלות לחוויה לכל החיים. אין ספק שזה המקום הנכון לצורך חתונה לכל חובבי הסקי למיניהם ולכל אלה שרוצים לשלב חופשה עם נישואין, על רקע השלג הלבן והנופים המשגעים.
אזרח ישראלי שרוצה להתחתן עם אזרח או אזרחית משווייץ, חתונה אזרחית בשוויץ היא האפשרות היחידה שכן חתונה מסוג זה בישראל היא, לרוע המזל, משימה בלתי אפשרית.
הוכחת מצב אישי
לחילופין, על המתחתנים להיות פנויים מתוקף היותם אלמן או אלמנה, בכפוף להצגת תעודת פטירה של בן הזוג. אם מדובר בתעודה המגיעה מחוץ למדינה, עליה להיות מתורגמת בתרגום נוטריוני לשפה הרשמית של שוויץ.
הגשת בקשה לנישואין אזרחיים בשוויץ
את הגשת הבקשה לנישואין יש לבצע כאשר מצוידים בתעודת זיהוי המוכרת על פי רשויות המדינה. לאזרחים זרים, שכו דרכון בר תוקף. בנוסף, על שני בני הזוג להגיש תצהיר, חתום על ידי עורך דין. בתצהיר יציין כל אחד מבני הזוג על מצבו המשפחתי, על כתובת המגורים הקבועה וכן על רצונו להינשא.
חתונה אזרחית בשוויץ, בנוכחות עדים
את הגשת הבקשה לצורך נישואין יש להגיש במשרד הרישום המקומי, בקנטון המבוקש. מרגע הגשת הבקשה ועד שמקבלים היתר להינשא יש להמתין פרק זמן של קרוב לחודשיים. בזמן זה חובה לפרסם את קיומה של החתונה. עם קבלת האישור, הוא תקף בזמן, למשל עד שלושה חודשים. בחלוף פרק זמן זה תצטרכו להגיש בקשה חדשה.
אישור יצויין רשום מועד החתונה, שמם המלא של בני הזוג ומקום קיום האירוע. אין בכך די על מנת לקבל הכרה לנישואין בישראל. כדי לקבל הכרה יש צורך להחתים את התעודה בחותמת אפוסטיל. חותמת זאת ניתן לקבל בבית משפט מקומי באופן עצמאי וכן ניתן, אם רוצים, להיעזר בעורך דין.
שינוי מצב משפחתי בארץ במידה ורוצים שהחתונה תהיה מוכרת בארץ, אין קל מזה. כל מה שצריך לעשות זה להגיע לאחת מלשכות רישום האוכלוסין ולהגיש בקשה לשינוי מצב משפחתי. יש צורך להגיע עם תעודת הנישואין. במידה והתעודה כתובה אנגלית, אין חובה לספק תרגום נוטריוני. יש להגיע עם תעודת זהות ישראלית (במידה ויש) וכן עם דרכון.