העובדה שקפריסין קרובה לישראל, וגם זולה מאד לטיסה ולשהות, הופכים אותה ליעד נופש פופולארי, שהביקוש אליו מגיע למימדי ענק בעיקר בחודשי הקיץ. אלא שקפריסין בכלל ואיה נאפה בפרט מהווים עבור ישראלים רבים המקום בו מתקיים אחד הרגעים החשובים ביותר של חייהם – החתונה שלהם, שמטבע הדברים תהיה אזרחית.
אז למה קפריסין?
לא מעט סיבות הופכות את קפריסין ליעד המבוקש ביותר בקרב ישראלים המעוניינים להינשא מעבר לים. העובדה הראשונה היא שקפריסין נמצאת.. ובכן – ממש מעבר לים. מרחק הטיסה הקצר בין ישראל לשכנה שלנו בים התיכון, ועקב כך המחיר הנוח שלה, הופכים את ההגעה לאזור למומלצת. בנוסף, עלויות המחיה והשהות באיפה נאפה וברחבי קפריסין נמוכות בהחלט, כך שניתן להתפנק לפני או אחרי הטקס, ואפילו להתחיל ישר את חופשת ירח הדבש המתבקשת, ביעד רומנטי לכל הדעות.
המסמכים הנדרשים
על מנת להתחתן באיה נאפה, כמו גם בקפריסין כולה, חשוב לדאוג לטפסים הרלוונטיים מבוד מועד. המסמך החשוב הראשון הוא אישורי רווקות רשמיים (למעשה – תמצית רישום אוכלוסין), אותם ניתן להוציא בקלות ולרוב גם בחינם דרך משרד הפנים: חשוב לשים לב שאסור שיעבור פרק זמן העולה על שישה חודשים בין תאריך ההוצאה של תמצית הרישום לבין המועד המתוכנן של טק החתונה. את המסמכים האלה נדרש לתרגם לשפה האנגלית, על ידי נוטריון מוסמך, ולדאוג לשני העתקים אותם תיקחו אתכם כמובן לאיה נאפה.
לאחר שדואגים לכל המסמכים, יש לתאם עם הגורמים המחתנים – יהיו אלה בתי העיירה ביעדים השונים בקפריסין, איה נאפה במקרה הזה. הטקס עצמו מתקיים בכל ימות השבוע, למעט שבת וראשון, והוא נחשב לקצר. חשוב להגיע לטקס עם דרכונים וצילומי דרכונים. נקודה חשובה נוספת, למרות שאנחנו מניחים שבכל מקרה הייתם עושים את זה: על מנת להתחתן בקפריסין בטקס אזרחי יש צורך בטבעות נישואין.