הונג קונג, שבמשך עשרות שנים הייתה מדינת חסות של בריטניה הגדולה, נחשבת כיום לחלק מהרפובליקה העממית הסינית. יחד עם זאת, מדובר במדינה בעל מעמד מיוחד, כך שיש לה שליטה רבה בענייניה הפנימיים.
הרשמה לנישואין ומסמך מזהה
השלטונות האזרחיים של הונג קונג משתדלים שלא להערים קשיים מיותרים על זוגות המבקשים להינשא בחתונה אזרחית. גם אזרחי מדינות זרות, גם כאשר אף אחד מבני הזוג איננו אזרח של הונג קונג או של סין, יכולים ללא קושי להירשם לנישואין אזרחיים במדינה.
על פי החוק המקומי של הונג קונג, חתונה אסורה על קטינים, אך במקרים מסוימים ניתן להתגבר על כך באמצעות אישור בכתב. אישור כזה צריך להינתן על ידי האב או מי שמונה כאפוטרופוס של כל אחד מבני הזוג. ראוי לציין כי בהונג קונג ייחשב כל מי שגילו נמוך מ-21 לקטין.
כשירות לנישואין בהונג קונג
היבט נוסף שיש לעמוד עליו כאשר רוצים להתחתן בהונג קונג זהו האסמכתא למצב המשפחתי. כל אחד מבני הזוג צריך להוכיח כי הוא כשיר לנישואין, רווק, גרוש כחוק או אלמן. ישנן מדינות שבהן מספקת הקונסוליה אישור רשמי כי אין מניעה לבני הזוג להתחתן.
תרגום לאנגלית קביל בהונג קונג ואין צורך בתרגום לסינית. במידה וצריך יש להמציא גם אישור על גירושין או מסמך פטירה של בן/בת הזוג הקודם – יש גם כן צורך בתרגום. על מנת שהתהליך יהיה קל יותר, מומלץ שכל המסמכים יהיו חתומים בחותמת אפוסטיל שמעניקה תוקף בינלאומי.
הרשמה מוקדמת לנישואין בהונג קונג
בהנחה שלא צפוי מכשול מסוג זה, התהליך עובר לשלב הבא בקלות. נציין כי תוקף רישום הנישואין הוא לשלושה חודשים. לאחר פרק זמן זה, יהיה צורך ברישום מחדש לרבות תשלום של אגרת הרישום.
מי שעובר את התהליך יקבל את אישור הנישואין המיוחל. זה עדיין לא הכל, גם אם שילמתם את כל האגרות הדרושות. הצעד האחרון הוא להשיג חותמת אפוסטיל על תעודת הנישואין. ללא חותמת כזאת, אין תוקף לחתונה מחוץ לגבולות הונג קונג וסין.