לא ניכנס כאן לסיבות המגוונות שעשויות להביא לכך ששני ישראלים מחליטים או נדרשים להתחתן מעבר לים, חתונה המוגדרת כמובן כאזרחית. למרות שיש המתבוננים על ההליך כבירוקרטי במהותו, ברור שהמקום בו הוא נערך כן קובע – מה גם שלכל מדינה או אפילו עיר יש תקנות שונות מבחינת הנישואין האזרחיים, שלמעשה הופכים אותן לאטרקטיביות יותר או פחות מהבחינה הזו.
המסמכים הנדרשים לצורך חתונה בהולנד
חתונה אזרחית בהולנד אינה שונה במהות שלה מאשר ביעדים אחרים בעולם, כאשר גם כאן הדגש הוא על טקס ציבורי (ולא דתי) המתקיים בבתי העיירה השונים. את התהליך, כמיטב המסורת, יש להתחיל עוד מהארץ.
את מסמכי הבקשה לחתונה יש להגיש לפני 14 יום לפני המועד המבוקש, מה שגם יאפשר לשריין מקום בבתי העיירה השונים (מן העבר השני של המשוואה, בקשה שהתקבלה תקפה לשנה אחת). לא סתם אנחנו מדברים כאן על פרקי זמן ארוכים כאלה, כאשר באזורים מסוימים בהולנד הביקוש לחתונות הוא גבוה מאד: על פי ההערכות באמסטרדם, למשל, נדרש להמתין לרוב כחצי שנה (!) מרגע הגשת הבקשה ועד למועד הטקס (כשלעצמו הוא די פשוט ובסיסי).
זה לא פשוט כלל וכלל
הולנד, כאמור, היא מדינה מבוקשת מאד לחתונות. למרות התדמית החופשית שיש לה, וחרף העובדה שבמרוצת השנים נערכו בה אינספור חתונות (חלקן בחינם), אפשר לטעון כי בשנים האחרונות הקשיחו הרשויות בהולנד מעט את התנאים ביחס לחתונה אזרחית.
תנאי חשוב אחר הוא שמגישי הבקשה צריכים להיות בני 18 ומעלה, מה שלא מובן מאליו: יש בנמצא יעדים בהם ניתן להתחתן גם בגילאים מוקדמים יותר, בכפוך להצגת אישור מההורים על כך מתורגם לשפת המדינה.
חברות שונות הפועלות בתחום ומעניקות סיוע לזוגות המעוניינים בחתונה אזרחית, ברחבי העולם, יוכלו בהחלט להעניק לכם ייעוץ ראשוני ואף לבצע עבורכם את הבדיקות הראשונות. במידה ומחליטים להתחיל את הליך הנישואין, ניתן להיעזר בחברות אלה שיעניקו סיוע באיסוף המסמכים, בהתנהלות מול הרשויות הרלוונטיות בהולנד והרשויות המקומיות ואף בפעולות הכרחיות דוגמת הזמנת כרטיס טיסה להולנד או חדר בבית מלון.
ראו גם: טיסות לחו"ל בזול