מהו הסכם זוגיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הסכם זוגיות הינו מעין חוזה אותו עורכים בני זוג המחליטים לחיות יחד במערכת של חיים משותפים. הסכם זוגיות יכול להיערך באם בני הזוג גרים יחד או לא, הינם ידועים בציבור, ואף אם המדובר במשפחה עם ילדים. הסכם חיים משותפים יכלול כל נושא אותו ירצו בני הזוג לכלול, להגדיר או לפרש ביניהם, ובעיקר יכלול פתרונות לתרחישים עתידיים היכולים להיות שנויים במחלוקת.

תפקידו של ההסכם הוא לקבוע מראש כללים מסויימים, שאינם רק ממוניים, הקשורים למערכת החיים המשותפים של בני הזוג. "הסכם זוגיות" נקרא גם "הסכם חיים משותפים" או "הסכם חיי משפחה" והוא הולך והופך למקובל מאוד בישראל.

בשל סטטיסטיקת הגירושין בארץ העומדת על אחד מתוך שלושה זוגות, או בשל השינויים שחלו במבנה התא המשפחתי עם השנים, עלה הצורך בעריכת הסדרים חוזיים אישיים, התואמים לכל זוג או לכל משפחה, ומשתנים על פי אופיים ויחסיהם.

במסגרת החוזה מסדירים הצדדים את מערכת הזכויות והחובות ב"שותפות" ביניהם, החל מחלקת ממון במקרה של פרידה, מוות או גירושין ועד לקביעת כללים ונורמות בחיי היומיום של הקשר.

למי מיועד?

רוב הזוגות אשר בוחרים לעשות שימוש בהסכם זוגיות הינם זוגות אשר בוחרים שלא להינשא באופן חוקי על ידי הרבנות, או זוגות חד מיניים אשר אינם יכולים להינשא במדינת ישראל.

עבור זוגות אלו, חוזה החיים המשותפים ביניהם הינו שווה ערך לחוזה נישואין שמחייב אותם משפטית. החוזה לא עוסק רק בחלוקת זכויות ממוניות עם סיום הקשר כמו שמוכר לנו מהסכם ממון, אלא כולל בתוכו מערכת שלמה של נורמות בין בני הזוג בתחומים שונים.

כתיבת הסכם זוגיות

את הסכם הזוגיות יכולים בני הזוג לכתוב בעצם או בעזרת עורך דין המתמחה בתחום. ההסכם הינו ספציפי וייחודי לכל מערכת זוגית, ועל כן הוא יכלול אמירות והסדרים בלעדיים עבור הזוג לו הוא נכתב. כל הסכם זוגיות נפתח בהצהרה משותפת של הזוג, בו הם מצהירים כי במסגרת הסכם זה הם מצהירים לקיים מערכת זוגית אוהבת ומשותפת.

ההסכם יכלול התחייבויות כלליות, כגון לנהוג בכבוד ובתום לב כלפי בן הזוג וכן התחייבויות ספציפיות יותר. במסגרת ההסכם, יסדירו בני הזוג את יחסי הממון ביניהם ויצהירו על ממונם ורכושם מלפני הכניסה לזוגיות והממון שירכשו במהלכה.

כמו כן, יסדיר ההסכם את סוגיות המגורים, הילדים, החינוך ופתרון עתידי לכל בעיה או מקרה אותו ניתן לצפות. ההסכם גם יכלול הסדרים מוקדמים באם יחליטו בני הזוג לפרק את הזוגיות ביניהם. בשל הצורך בהסכם זוגיות טוב ומקיף, אשר יכלול בתוכו את מלוא הזכויות והחובות של בני הזוג, כדאי להסתייע בעורך דין אשר מנוסה בעריכת חוזים אלו, ואשר ער לכל הדקויות והדגשים שאמור חוזה מסוג זה לכלול.

הסכם זוגיות טוב הוא הסכם זוגיות שבמידת הצורך יספק את ההגנה הטובה ביותר לצדדים ויוכל לספק פתרונות, אף בטרם יצטרכו בני הזוג לגשת לערכאות משפטיות.

חשוב מאוד כי הסכם הזוגיות יעשה מתוך רצון חופשי של הצדדים וישקף את רצונם ואת האופי הייחודי של המערכת הזוגית שיניהם. על מנת שהסכם זוגיות יקבל תוקף וחיזוק משפטי, מומלץ להגיש את ההסכם לאישור ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה. אין המדובר בהליך שהוא חובה, ואולם קבלת תוקף משפטי יאפשר אכיפה של החוזה במידת הצורך ועל כן כדאי לעשות כן.

הסכם זוגיות לזוגות חד מיניים

נישואים חד מיניים אסורים בישראל, לכן לזוגות אלה, הסכם זוגיות כמוהו כהצהרה זוגית המהווה מעין הכרה בחייהם המשותפים, בעיקר בכל הקשור למוסדות המדינה ולבירוקרטיה המסדירה זכויות והטבות לזוגות, כמו למשל במקרה של בקשת משכנתא מהבנק.

חשוב לדעת כי בכל הנוגע להסכם זוגיות בין בני זוג מאותו מין, טרם נפסקה הלכה משפטית באשר להכרה בהסכם ועל כן אין פסיקה מחייבת אשר מתווה את הדרך לאכיפת ההסכם. פסקי דין בבית המשפט לענייני משפחה ניתנו בנושא זה, אך הם אינם ניתנו כתקדים מחייב של בית המשפט העליון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן